Agenda

3okt: Regas Zorg & Welzijn symposium

Samen met de voorzitter van ZN André Rouvoet is de directeur van OptiMedis Jurriaan Pröpper spreker op dit tweejaarlijkse symposium over de toekomst van zorg & welzijn.

Het symposium wordt georganiseerd door Regas die cliëntvolgsystemen levert aan zorg en welzijnorganisaties, en daarmee een belangrijke bouwsteen en voorwaarde invult voor de verdere integratie van zorg en welzijn rond individuele mensen. Meer informatie en aanmelding vindt u hier.


11sept: integrale geboortezorg financiën workshop Rijnmond

Integrale geboortezorg financiën workshop Rijnmond

Op 11 september geven Jan Willem van den Berkhof en Jurriaan Pröpper van OptiMedis een besloten workshop voor de leden van het District Verloskundig Platform Rijnmond over de achterkant van integrale geboortezorg: bekostiging en organisatie. Deze knowhow hebben zij ontwikkeld met het VSV Helmond dat als eerste in Nederland integrale bekostiging contracten heeft gesloten en geïmplementeerd voor alle verzekeraars. De workshop wordt georganiseerd door ZorgImpuls die het DVPR begeleidt


3juli: LUMC Population Health Management Summer course

Gesundes Kinzigtal Case

Op de eerste dag van de tweede Summercourse Population Health Management van het LUMC, presenteert OptiMedis de Gesundes Kinzigtal case. Als onderdeel van een breed én diep inhoudelijk programma over de wijze waarop de gezondheid van populaties verbeterd kan worden. Het gehele programma vindt u hier en op de LUMC website.


11mei: presentatie integrale bekostiging op NVOG jaarcongres

Integratie van geboortezorg, belangen en bekostiging naar ‘shared benefits’

Verbetering van de kwaliteit en resultaten van geboortezorg voor moeder en kind vraagt om ontlijning van de zorg en daar is ontschotting van de financiering voor nodig, zodat gezondheidswinst wordt gedeeld. Dit kan met shared savings op de totale kosten of met integrale bekostiging, prestaties en tarieven voor de zorgketen. Het instrumentarium is hiervoor in andere zorgketens reeds ontwikkeld en geïmplementeerd. Voor de integratie van geboortezorg is integrale bekostiging op 1 januari 2017 in Nederland gestart in Helmond en een aantal andere regio’s. Gezamenlijk is door verloskundigen, gynaecologen, ziekenhuis en kraamverzorgers in de nieuwe JIJWIJ entiteit contractueel verantwoordelijkheid genomen voor kwaliteit, uitkomsten en kosten van de integrale geboortezorg voor de populatie zwangeren in de regio Helmond. De uitdagingen, oplossingen en instrumenten worden gepresenteerd door OptiMedis die de integratie van belangen, competenties, governance en geldstromen met de zorgpraktijken, zorgprofessionals, zorgorganisaties en zorgverzekeraars heeft gerealiseerd.

Jurriaan Pröpper, directeur OptiMedis
Ine Pennings, verloskundige en voorzitter JIJWIJ bestuur
Veronique Serrarens, gynaecologe en lid JIJWIJ bestuur

Zie website voor volledig programma en locatie.