Agenda

2 juli: Presentatie aan LUMC Population Health Management Course

Gesundes Kinzigtal Case

Op de eerste dag van de derde Population Health Management Summercourse van het LUMC, presenteert OptiMedis de Gesundes Kinzigtal case. Als onderdeel van een breed én diep inhoudelijk programma over de wijze waarop de gezondheid van populaties verbeterd kan worden. Het gehele programma vindt u hier en op de LUMC PHM website.

GK Logo 300dpi

De presentatie is op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.beschikbaar.


11/12 juni: International Health Policy Dialogue

Op 11 en 12 juni organiseert het ministerie van VWS een besloten bijeenkomst met internationale beleidsmakers van OECD en WHO om kennis uit te wisselen. Onze Duitse OptiMedis collega Helmut Hildebrandt heeft een eervolle uitnodiging gekregen om de aanpak en resultaten van Gesundes Kinzigtal te presenteren, waar hij algemeen directeur van is sinds 2006.

 

International Health Policy Dialogue


24 mei: integrale geboortezorg presentatie op internationaal ICIC

Op het 18e International Conference on Integrated Care  wordt een workshop gegeven over integrale geboortezorg in o.a. Helmond waar OptiMedis Nederland de financiële en juridische integratie heeft gerealiseerd. Deze workshop vindt plaats in de 4e ronde van 1530-1730u op donderdag 24 mei in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. 

 

Hier vindt u congresinformatie , het programma en de locatie.


17 april: publicatie Diagnose Zorgtransformatie incl. Kinzigtal

Op 17 april wordt het volgende boek "Diagnose Zorgtransformatie" gepresenteerd en gepubliceerd tijdens het gelijknamige congres. Hierin wordt uitgebreid ingegaan op Gesundes Kinzigtal als inspirerend voorbeeld dat tegelijk verbeteren van zorg, gezondheid, kosten en werkplezier echt kan en oplevert.

 

beeldmerk_diagnose_1500.jpg

 

 

 

Het boek is opgesteld onder regie van Be Bright en mogelijk gemaakt door Noaber Foundation, die OptiMedis ondersteunt in de opschaling van waardegedreven én gedeelde zorg op basis van 'shared savings' contracten. Gesundes Kinzigtal is het beste en meeste vooruitstrevende voorbeeld in Europa van de resultaten die dit oplevert sinds 2006:

  • 92% van de deelnemers aan de preventieve programma's raadt deze aan bij familie en vrienden
  • zij leven 1,5 jaar langer dan vergelijkbare mensen zonder deze aanpak en programma's
  • kosten per inwoner 150 euro per jaar minder dan eenzelfde populatie buiten Kinzigtal als 'shared savings'
  • met verhoogd werkplezier bij de zorgverleners en huisartsen, die hun praktijken gemakkelijker kunnen overdragen 

Hier vindt u informatie over het congres en over Gesundes Kinzigtal.


7 april: speeddate shared savings op LHV huisartsbeurs

Op de tweejaarlijkse LHV huisartsbeurs zal OptiMedis om 1130u in Sky Theater 2 een workshop houden op basis van de transmurale samenwerkingen, programma's en contracten in Nijkerk en Nieuwegein getiteld "Speeddate met shared savings".

De deelnemers zullen uitleg en inzicht krijgen in hoe shared savings afspraken in elkaar zitten, wat het mogelijk maakt en oplevert voor de betrokkenen. Als financiële invulling van Value Based Healthcare: gezamenlijk werken aan gezondheidswinst door deze inzet te financieren en te belonen uit een deel van de kostenombuigingen. Deze workshop wordt aangeboden door GlaxoSmithKline, een jarenlange supporter en partner van OptiMedis in de ontwikkeling en transitie naar waardegedreven zorg in Nederland.

Hier vindt u informatie en het hele programma van de LHV huisartbeurs.  

Huisartsbeurs op zaterdag 7 april 2018