Integrale Geboortezorg organisatie en bekostiging samen realiseren

Ons doel en resultaat

Zorgorganisaties in staat stellen samen betere zorg en uitkomsten voor hun cliënt en patiënten te bereiken die gefinancierd worden uit de resulterende besparingen, ook in de geboortezorg.

JIJWIJ in Helmond is eerste regio met integrale geboortezorg organisatie, prestaties, tarieven en contract in Nederland. Op 23 februari 2017 heeft de integrale geboortezorg organisatie JIJWIJ een contract met zorgverzekeraar CZ ondertekend voor integrale geboortezorg prestaties en tarieven de komende jaren. Samen nemen zij via JIJWIJ contractuele verantwoordelijkheid naar zorgverzekeraar CZ en anderen voor de zorg, resultaten en kosten voor hun populatie van zwangeren, bekend als de Triple Aim. Door OptiMedis als integrator tussen alle partijen en belangen tot stand gebracht.

20170223 tekenen klein

 

Onze bijdrage

Met onze kennis, ervaring, netwerk en modellen een alternatieve invulling en versnelling geven aan integratie van de geboortezorg, organisatie en bekostiging.

Door een complete oplossing uit te werken, te implementeren en te optimaliseren in regio’s waar wij een goed fundament van vertrouwen is gelegd. De belemmeringen worden op voorhand integraal opgelost die voortgang en verbetering in de weg staan. Met de geboortezorgpartners en zorgverzekeraars wordt integratie van zorg, paden, organisatie, bestuur, tarieven en financiën tot stand gebracht.

Met als doel betere uitkomsten voor dezelfde totale kosten realiseren: meer gezondheid per zorg-euro. Uit een deel van de overlap en verbetering in de uitvoering wordt de extra preventie, innovatie en organisatie gefinancierd.

OptiMedis dient als onafhankelijke ‘integrator’ het gemeenschappelijke belang van betere uitkomsten voor dezelfde kosten realiseren. Wij zijn het zakelijke cement tussen de aanwezige zorgstenen en belangen.

Onze praktijk

Op dit moment ondersteunen wij de regio's Alkmaar, Den Helder, Haarlem en Dordrecht op weg naar integrale geboortezorg, organisatie en bekostiging. En helpen wij Helmond bij de uitvoering en doorontwikkeling ervan

Ons team

Programma manager Jan-Willem van den Berkhof is een notarieel- en fiscaal jurist met jarenlange ervaring in verschillende regio’s bij de vorming van VSV’s en andere samenwerkingsverbanden in de gezondheidszorg.

Directeur van OptiMedis Jurriaan Pröpper heeft voor verschillende regio’s en doelgroepen integrale programma’s, contracten en organisaties ontwikkeld, waaronder in de geboortezorg.

Kennispartners zijn onder andere het Jan van Es Instituut onder leiding van Marc Bruynzeels, Brabers en haar partner Frederik Schutte die o.a. de organisatiemodellen voor het CPZ heeft ontwikkeld, en prof.dr. Jan Jaap Erwich van het UMCG.

Onze workshop

Via het Jan van Es Instituut geeft OptiMedis regelmatig een dag een workshop over integrale bekostiging en organisatie, de struikelblokken om tot integrale geboortezorg te komen. Deze workshop is gebaseerd op de opgedane kennis en ervaring van OptiMedis met integratie van geboortezorg in de afgelopen jaren. Programma en inschrijving  vindt u op de website van het Jan van Es Instituut.