Integrale - OptiMedis Nederland

Spring naar hoofdnavigatie Doorgaan naar inhoud Spring naar aanvullende gegevens

Contact en Social media

OptiMedis websites

Zoeken

OptiMedis

Meer gezondheid per zorgeuro realiseren we samen

OptiMedis: Meer gezondheid per zorgeuro realiseren we samen

Integrale Geboortezorg organisatie en bekostiging samen realiseren

Ons doel en resultaat

Zorgorganisaties in staat stellen samen betere zorg en uitkomsten voor hun cliënt en patiënten te bereiken die gefinancierd worden uit de resulterende besparingen, ook in de geboortezorg.

JIJWIJ in Helmond is de eerste regio met integrale geboortezorg organisatie, prestaties, tarieven en contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Op 23 februari 2017 heeft de integrale geboortezorg organisatie JIJWIJ een contract met zorgverzekeraar CZ ondertekend voor integrale geboortezorg prestaties en tarieven de komende jaren. Samen nemen zij via JIJWIJ contractuele verantwoordelijkheid naar zorgverzekeraar CZ en anderen voor de zorg, resultaten en kosten voor hun populatie van zwangeren, bekend als de Triple Aim. Door OptiMedis als integrator tussen alle partijen en belangen tot stand gebracht.

20170223 tekenen klein

 

Onze bijdrage

Wij realiseren en managen de bestuurlijke, financiële en contractuele achterkant, die integratie en verbetering van de zorg aan de voorkant voor de zwangere cliënten door gepassioneerde zorgprofessionals mogelijk maakt. Met onze opgedane kennis, ervaring, netwerk en modellen geven wij invulling en versnelling aan integratie van de geboortezorg, bestuur, organisatie, financiën en bekostiging.

Door een complete passende inrichting uit te werken, te implementeren en te optimaliseren in regio’s waar een goed fundament van vertrouwen is gelegd. De belemmeringen worden op voorhand integraal opgelost die voortgang en verbetering in de weg staan. Met de geboortezorgpartners wordt integratie van zorg, organisatie, bestuur, tarieven en financiën tot stand gebracht en gecontracteerd met alle zorgverzekeraars tegen dekkende integrale tarieven.

Met als doel betere uitkomsten voor dezelfde totale kosten realiseren: meer gezondheid per zorg-euro. OptiMedis dient als onafhankelijke ‘integrator’ het gemeenschappelijke belang van betere uitkomsten voor dezelfde kosten realiseren. Wij zijn het objectieve zakelijke cement tussen de aanwezige partijen, zorg en belangen.

Onze praktijk

Wij zijn er trots op dat JijWij in Helmond met onze ondersteuning als eerste pionier in Nederland is gestart met integrale geboortezorg bekostiging met alle verzekeraars. Op dit moment ondersteunen wij ook de regio's Alkmaar, Den Helder en Haarlem op weg naar integrale geboortezorg, organisatie en bekostiging. Wij onderhouden goed werkende relaties met alle zorgverzekeraars.

Ons team

Programma manager Jan-Willem van den Berkhof is een notarieel- en fiscaal jurist met jarenlange ervaring in verschillende regio’s bij de vorming van VSV’s en andere samenwerkingsverbanden in de gezondheidszorg.

Directeur van OptiMedis Jurriaan Pröpper heeft voor verschillende regio’s en doelgroepen integrale programma’s, contracten en organisaties ontwikkeld, waaronder in de geboortezorg in Helmond.

Kennispartners zijn onder andere het Jan van Es Instituut onder leiding van Marc Bruynzeels en met actieve samenwerking met Inge Boesveld. Ook voormalig CPZ Taskforce lid Anna Kruger mogen wij tot ons netwerk van ambassadeurs en innovators rekenen. Voor de inrichting en uitvoering van de financiële declaratie- en betalingsprocessen wordt intensief samengewerkt met Promeetec.

Onze knowhow

In Helmond heeft OptiMedis veel herbruikbare kennis ontwikkeld en opgedaan. Zie hiervoor ook het nieuwsbericht. OptiMedis geeft regelmatig een presentatie of een workshop over integrale bekostiging en organisatie, voor grotere groepen in samenwerking met het Jan van Es Instituut. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als uw regio wilt profiteren van integrale geboortezorg en bekostiging met onze kennis en ervaring. Voor de financiering ervan kan gezorgd worden.