Nieuws - OptiMedis Nederland

Spring naar hoofdnavigatieDoorgaan naar inhoudSpring naar aanvullende gegevens

Contact en Social media

OptiMedis websites

Zoeken

Nieuws

Ontwikkelingen in de zorg

Nieuws: Ontwikkelingen in de zorg

Nieuws

Duitse regio op bezoek voor integrale geboortezorg

Een delegatie onder leiding van staatssecretaris mevrouw Bärbl Mielich van de regering van Baden-Württemberg, heeft een driedaags bezoek aan Nederland gebracht om zich te laten informeren over de Nederlandse geboortezorg. Jan Willem van den Berkhof van OptiMedis Nederland heeft samen met onze Duitse collega Katja Stahl een intensief en divers programma georganiseerd.

181115 Groepsfoto Duitse BW delegatie

  • Dinsdag: bijeenkomsten met de zorgkoepels KNOV, NVOG en BO-geboortezorg, zorgverzekeraar VGZ, de nationale instituten NZa, ZiN en RIVM.
  • Woensdag: veldbezoeken aan Anna Paviljoen OLVG, de IGO Beverwijk, verloskunde praktijk & echoecentrum De Schoot en De Verloskunde Academie Amsterdam.
  • Donderdag: een gecombineerde presentatie van CPZ en VWS, gevolgd door een presentatie van OptiMedis over de inrichtingen, ervaringen en resultaten van IGO JIJWIJ in Helmond.

181115 Presentatie Duitse BW delegatie

De Nederlandse gynaecoloog Dr. Reinhard Maas heeft de inhoudelijk begeleiding en vertaling op een voortreffelijke wijze gedaan gedurende deze drie dagen. Verrijkt en geïnspireerd is de delegatie terug gegaan naar Stuttgart om de Geburtshilfe daar de gewenste verbetering te gaan geven.

 


'Die Gesundheitswende' presentatie aan o.a. Minister De Jonge

De drie uitdagingen die minister De Jonge zelf noemde tijdens zijn openingsspeech van de 'eHealth & Ouderenzorg' handelsmissie naar Rheinland-Pfalz in oktober 2018, worden met de aanpak van Gesundes Kinzigtal al meer dan 10 jaar succesvol opgelost:

1) aanpassing van de zorg aan veranderende en vergrijzende populatie,
2) verbetering van de uitkomsten van de zorg voor individuele mensen,
3) betaalbaarheid en beschikbaarheid van de zorg behouden.

Duurzame Zorg noemt OptiMedis dit: lokale initiatieven die investeringen doen die zich terugverdienen in minder verbruik dus besparingen. Dit gezonde verdienmodel van onderaf verspreiden en realiseren is de missie waar OptiMedis in Duitsland, Nederland en Engeland hard aan meesleurt. Versnelling en opschaling van duurzame zorg vergt - net als duurzame energie - moed, leiderschap en support van bovenaf: 'Die Gesundheitswende'.

Dit was de kernboodschap van de gezamenlijke presentatie van onze Duitse collega Alexander Pimperl en de Nederlandse directeur Jurriaan Pröpper aan de Nederlands handelsdelegatie onder leiding van Minister De Jonge op bezoek bij Krankenkasse IKK Sud-West in Mainz.Het programma was in goed overleg met hem en uitstekend georganiseerd door de mensen van Netherlands Business Support Office Stuttgart in afstemming met Health-Holland. Ook de aanwezige Nederlandse eHealth aanbieders zijn enthousiast gemaakt voor het gezonde(re) verdienmodel van duurzame zorg: preventie, innovatie en informatie die gezondheidswinst oplevert, kan daaruit gefinancierd worden. Zij worden dan niet meer als kostenverhogende technologie gezien, maar als rendabele investeringen. 

 

20181010 141143    181020 Presentatie aan Minister De Jonge

 


Interview: "Zorg schreeuwt om preventie en gedeeld financieel belang."

Als we niets doen, veroorzaken de problemen in de zorg een onaanvaardbare tweedeling in de maatschappij, zegt Jurriaan Pröpper in het interview in de nieuwe Fizier. De zorg schreeuwt om preventie en gedeeld financieel belang. Lees het hele interview vanaf pagina 6: https://lnkd.in/eWzer8W

181107 Interview Fizier pg6 7181107 Interview Fizier pg6 7

 

 


Keynote op Medisch Ondernemen LIVE congres


'1% van de verzekerden maakt 25% van de zorgkosten in 2016'

Vektis heeft bekendgemaakt dat '1% van alle verzekerden in Nederland (174 duizend personen) maakt 25% van de zorgkosten  uit de Zorgverzekeringswet. Hun zorgkosten bedragen gemiddeld bijna 61 duizend euro per persoon.' Dus 10,6 miljard euro in dat jaar. Deze veelgebruikers vragen om een persoonlijke en proactieve benadering waarvoor samenwerking nodig is tussen verschillen lijnen en professies. Het ontschotten van de zorg én de bekostiging met contractinnovatie, waar OptiMedis zich op steeds meer plaatsen voor inzet.

De publicatie van Vektis gaat verder met: '58% van deze kosten wordt gemaakt in het ziekenhuis, 12% gaat op aan de zorg voor de geestelijke gezondheid. 11% van de uitgaven wordt gemaakt voor verzorging en verpleging.

Binnen deze 1% is ook een groep die meer dan 500 duizend euro aan zorgkosten per persoon maakt. Het gaat om 107 mensen. 71% van hen is man, 29% is vrouw. De zorgkosten van deze 107 mensen bedragen gemiddeld 700 duizend euro per persoon. In totaal maakt deze groep 71 miljoen euro aan zorgkosten in 2016. 94% van de kosten die deze groep mensen maakt wordt besteed aan ziekenhuiszorg.'

Lees hier het artikel op Vektis.nl