Nieuws - OptiMedis Nederland

Spring naar hoofdnavigatie Doorgaan naar inhoud Spring naar aanvullende gegevens

Contact en Social media

OptiMedis websites

Zoeken

Nieuws

Ontwikkelingen in de zorg

Nieuws: Ontwikkelingen in de zorg

Duitse regio op bezoek voor integrale geboortezorg

Een delegatie onder leiding van staatssecretaris mevrouw Bärbl Mielich van de regering van Baden-Württemberg, heeft een driedaags bezoek aan Nederland gebracht om zich te laten informeren over de Nederlandse geboortezorg. Jan Willem van den Berkhof van OptiMedis Nederland heeft samen met onze Duitse collega Katja Stahl een intensief en divers programma georganiseerd.

181115 Groepsfoto Duitse BW delegatie

  • Dinsdag: bijeenkomsten met de zorgkoepels KNOV, NVOG en BO-geboortezorg, zorgverzekeraar VGZ, de nationale instituten NZa, ZiN en RIVM.
  • Woensdag: veldbezoeken aan Anna Paviljoen OLVG, de IGO Beverwijk, verloskunde praktijk & echoecentrum De Schoot en De Verloskunde Academie Amsterdam.
  • Donderdag: een gecombineerde presentatie van CPZ en VWS, gevolgd door een presentatie van OptiMedis over de inrichtingen, ervaringen en resultaten van IGO JIJWIJ in Helmond.

181115 Presentatie Duitse BW delegatie

De Nederlandse gynaecoloog Dr. Reinhard Maas heeft de inhoudelijk begeleiding en vertaling op een voortreffelijke wijze gedaan gedurende deze drie dagen. Verrijkt en geïnspireerd is de delegatie terug gegaan naar Stuttgart om de Geburtshilfe daar de gewenste verbetering te gaan geven.