Nieuws - OptiMedis Nederland

Spring naar hoofdnavigatie Doorgaan naar inhoud Spring naar aanvullende gegevens

Contact en Social media

OptiMedis websites

Zoeken

Nieuws

Ontwikkelingen in de zorg

Nieuws: Ontwikkelingen in de zorg

Bijna 1 miljoen euro shared savings door Longzorg Nijkerk

De Gezondheidscentra Nijkerk hebben op 9 januari de uitstekende Quadruple Aim resultaten gepresenteerd van het Transmurale Longzorg ketenprogramma. Op basis van een driejarig shared savings contract gerealiseerd door OptiMedis met Zilveren Kruis (dat ook in Nieuwegein wordt benut voor Transmurale CVRM). Door Longzorg Nijkerk:

  • Patiënten rapporteren betere zorg door meer tijd en samenwerking van zorgverleners
  • En betere gezondheid en minder benauwdheid met minder ziekenhuisopnames tot gevolg
  • Bijna 1 miljoen euro zijn de totale kosten van de chronische longzorg van alle inwoners in Nijkerk minder gestegen dan de rest van Nederland. Deze shared savings zijn grotendeels aan GC Nijkerk toegekomen als duurzame financiering van extra preventie en innovatie voor verdere gezondheidsverbetering.
  • De zorgverleners en zorgverzekeraar willen door met het programma en contract dat verbreed wordt naar de gehele chronische 'leefstijl' zorg, en waarvan de opstart gefinancierd kan worden uit de shared savings zonder subsidies.

Daar is iedereen in Nijkerk terecht erg trots op. De longzorg heeft zich in de afgelopen vijf jaren steeds beter en breder rond de individuele patiënt georganiseerd voor passendere en persoonlijke zorg. Waar ook de zorgverzekeraar en de zorgverleners beter van worden in financiën én werkplezier. Om meer middelen en mogelijkheden te krijgen om de gehele leefstijl als oorzaak aan te kunnen pakken, wordt in stappen de daaruit resulterende zorg toegevoegd aan het shared savings contract. Te beginnen met Diabetes en gevolgd door CVRM.

Gezondheidswinst is hiermee het kerndoel waar alle partijen belang bij hebben. Het is daarom teleurstellend dat dit bewezen succesvolle contractmodel niet wordt uitgerold door Zilveren Kruis met financiering van VWS. Dit shared savings contractmodel haalt de angel en schotten uit de onderliggende belangtegenstellingen om de Juiste Zorg Op de Juiste Plaats te brengen buiten het ziekenhuis in de buurt en bij de mensen zelf.     

200109 Nijkerk resultaten II