Nieuws - OptiMedis Nederland

Spring naar hoofdnavigatie Doorgaan naar inhoud Spring naar aanvullende gegevens

Contact en Social media

OptiMedis websites

Zoeken

Nieuws

Ontwikkelingen in de zorg

Nieuws: Ontwikkelingen in de zorg

Eredoctoraat Dr. Helmut Hildebrandt voor zijn verdiensten met Gesundes Kinzigtal

Helmut Hildebrandt heeft op 20 april 2016 een eredoctoraat gekregen van de Universität Witten/Herdecke voor zijn verdiensten als gezondheidsexpert en ondernemer in integrale zorg in met name Gesundes Kinzigtal. Het eredoctoraat werd hem verleend door Prof. Dr. Stefan Wirth, Dekan der Fakultät für Gesundheit der UW/H.

160420 Dr Helmut Hildebrandt klein

„In de vaste vertuiging dat een integrale coöperatieve gezondheidszorg loont, heeft Helmut Hildebrandt meer dan tien jaren gewerkt aan de opbouw van een voorbeeldproject voor integrale gezondheidbevordering en gezondheidszorg in een regionale opzet", beargumenteerde Prof. Dr. Stefan Wirth, Dekan der Fakultät für Gesundheit der UW/H, in een persbericht deze hoge en zeldzame erkenning. „Als ‚Gesundes Kinzigtal‘ is dit innovatieve zorgconcept intussen over de Duitse grenzen bekend. Evaluaties tonen de effecten van verschillende in Kinzigtal onderzochte programmabouwstenen en bewijzen dat aan de programma's deelnemende verzekerden profiteren van een lagere mortaliteit en tegen geringere kosten behandeld worden als vergelijkbare niet aan de programma's deelnemende inwoners."

Aan deze heldere en lovende woorden heeft de Nederlandse directie van OptiMedis niets toe te voegen! Zij felicieert haar inspirator, partner en aandeelhouder Dr. Helmut Hildebrandt met deze welverdiende erkenning. Voor zijn jarenlange tomeloze inzet, inspiratie en voorbeeld om de Triple Aim te realiseren van betere zorg, gezondheid en betaalbaarheid voor de inwoners van zoveel mogelijk regio's in Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, België en zelfs Australië.