Nieuws - OptiMedis Nederland

Spring naar hoofdnavigatie Doorgaan naar inhoud Spring naar aanvullende gegevens

Contact en Social media

OptiMedis websites

Zoeken

Nieuws

Ontwikkelingen in de zorg

Nieuws: Ontwikkelingen in de zorg

Vitaal Vechtdal Polis groeit flink

Vitaal Vechtdal Polis is voor 2016 met 50% gegegroeid naar meer dan 15.000 verzekerden. Dat heeft Vitaal Vechtdal in een persbericht en op Skipr bekendgemaakt. Zorgvisie heeft eerder het nieuws wereldkundig gemaakt dat er een speciale coöperatie is opgericht om de burgers als verzekerden van de Vitaal Vechtdal Polis zeggenschap te geven over hun zorg. Indien burgers voor deze gezonde polis kiezen, krijgen zij extra preventieve programma's en meer service bovenop de basisverzekering en eventueel aanvullende verzekering van de deelnemende zorgverzekeraars Zilveren Kruis en ONVZ. OptiMedis heeft vanaf zomer 2015 meegewerkt om de inhoud van de polis voor 2016 meer in lijn te brengen met de missie: een vitaal vechtdal.

vitaal vechtdal

De extra preventieve programma's en service worden aangeboden door de deelnemende zorgorganisaties, gemeenten en zorgverzekeraars in de verwachting dat zij tot vermindering van zorgvraag en -kosten zullen leiden.Gedurende 2016 zullen een aantal integrale zorgpaden en contracten gesloten en gestart worden die een directere relatie zullen leggen tussen besparing in de zorgkosten en financiering van de extra Vitaal Vechtdal programma's. Hiervoor dient het Nijkerkse contractmodel als uitgangspunt en het Duitse Gesundes Kinzigtal als inspiratie. In Kinzigtal is o.l.v. OptiMedis dit vliegwiel van besparingen contractueel mogen herinvesteren in extra programma's voor de verzekerden van de deelnemende verzekeraars een groot succes. Deelnemers leven langer, hebben lager ziekteverzuim, zijn unaniem tevreden en realiseren met hun toegenomen gezondheid een aanzienlijke 'shared saving' voor zorgverzekeraar, zorgverleners en zorgverzekerden.

In het Vechtdal wordt het leven nog beter met extra programma's, betere zorg en meer ondersteuning voor iedere leeftijdscategorie, van geboorte tot ouderdom. Gezond, vitaal en zelfstandig in het leven starten, opgroeien, werken en wonen. In Vitaal Vechtdal werken alle benodigde organisaties daarvoor met elkaar samen: huisartsen, wijkverpleegkundigen, verloskundigen, kraamzorg, apothekers, therapeuten, ziekenhuis, ouderenzorg, gemeenten, verzekeringen, werkgevers en verenigingen. Met extra zorg en ondersteuning op maat in de buurt, mogelijk gemaakt door de Vitaal Vechtdal Polis bij één van de partnerzorgverzekeraars. Hier wordt de verzekerde niet alleen zelf beter van, maar ook de regionale organisatie van de zorg voor familie en streekgenoten.