TVV: "In Helmond doen ze geboortezorg samen" (en met OptiMedis)

Drie powervrouwen over het geheim van Helmond

Onder deze kop staat een uitgebreid interview in het Tijdschrift Voor Verloskundigen met drie leden van het bestuur van VSV Helmond: Ine Pennings verloskundige, Veronique Serrarens gynaecologe en Ine Eijdems kraamzorg directrice. Samen zijn zij op weg naar steeds betere integrale geboortezorg met vanaf 1 januari 2017 integrale prestaties en tarieven. Daarbij worden zij ondersteund door OptiMedis. 

Het VSV Helmond is één van de weinigen die per 1 januari 2017 naar integrale prestaties en tarieven over wil en kan. Zij hebben een paar jaren gewerkt aan steeds beter vertrouwen en samenwerking tussen de verloskundigen onderling en met gynaecologen, ziekenhuis en kraamzorg organisatie. Zij worden daarom ondersteund door de Taskforce Transitie Geboortezorg.

OptiMedis helpt het VSV de structuur, organisatie en financiën te ontwikkelen die past bij de integrale prestaties. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de preferente verzekeraar CZ om de transitie naar de juiste tarieven voor alle partijen financieel neutraal te laten verlopen. Hierbij concentreert Jan Willem van den Berkhof zich op de structuur en organisatie, en Jurriaan Pröpper op de financiën en tarieven. De komende weken zijn Jan Willem of Jurriaan aanwezig bij de "Taskforce on Tour".

"Wij hebben veel steun aan het bureau van Jurriaan Pröpper en Jan Willem van den Berkhof," zei Ine Pennings de voorzitter van VSV Helmond en praktiserend verloskundige, op het CPZ Congres op 11 november 2016.

Lees of download het artikel in Tijdschrift Voor Verloskundigen 

2016-05