Nieuws - OptiMedis Nederland

Spring naar hoofdnavigatieDoorgaan naar inhoudSpring naar aanvullende gegevens

Contact en Social media

OptiMedis websites

Zoeken

Nieuws

Ontwikkelingen in de zorg

Nieuws: Ontwikkelingen in de zorg

1e integrale geboortezorg contract van NL getekend in Helmond

JIJWIJ in Helmond is eerste met integrale geboortezorg organisatie, prestaties, tarieven en contract in Nederland

Op 23 februari 2017 heeft de integrale geboortezorg organisatie JIJWIJ een contract met zorgverzekeraar CZ ondertekend voor integrale geboortezorg prestaties en tarieven de komende jaren.  Met de handen op elkaar werd het startsein gegeven door voorzitter Mieke Beentjes van KNOV, prof. dr. Jan van Lith van NVOG en directeur Marlies Speelman van BO Geboortezorg. Na waarderende en enthousiaste woorden gesproken te hebben dat Helmond als eerst gelukt is in Nederland invulling te geven aan de visie van 'Een goed begin'. 

 

20170223 handen klein           

 Bekijk hier de video van de ondertekening:

JIJWIJ CZ ondertekening video 23feb2017

JIJWIJ Samen in Geboortezorg is als Integrale Geboortezorg Organisatie (IGO) opgericht door vier gelijkwaardige partners: de coöperatie van alle verloskundige praktijken, de coöperatie van gynaecologen, het Elkerliek ziekenhuis en de coöperatie van alle kraamzorg organisaties actief in de regio. Samen nemen zij via JIJWIJ contractuele verantwoordelijkheid naar zorgverzekeraar CZ en anderen voor de zorg, resultaten en kosten voor hun populatie van zwangeren, bekend als de Triple Aim. 

20170223 tekenen klein

Er is jaren hard gewerkt door de partijen aan steeds beter vertrouwen en samenwerking tussen de verloskundigen onderling en met gynaecologen, ziekenhuis en kraamzorg organisatie. Onder aanvoering van 'drie powervrouwen' volgens het Tijdschrift Voor Verloskundigen: Ine Pennings verloskundige, Veronique Serrarens gynaecologe en Ine Eijdems kraamzorg directrice. Samen op weg naar steeds betere integrale geboortezorg met vanaf 1 januari 2017 integrale prestaties en tarieven door OptiMedis als integrator tussen alle partijen en belangen tot stand gebracht.

OptiMedis helpt JIJWIJ de structuur, organisatie en financiën te ontwikkelen en realiseren die past bij de integrale prestaties en tarieven. Daarbij is nauw samengewerkt met de preferente verzekeraar CZ om de transitie naar de juiste tarieven voor alle partijen financieel neutraal te laten verlopen. Hierbij concentreert Jan Willem van den Berkhof zich op de structuur, overeenkomsten en organisatie, en Jurriaan Pröpper op de financiën, tarieven en afspraken.

"Wij hebben veel steun aan Jurriaan Pröpper en Jan Willem van den Berkhof van Optimedis," zei Ine Pennings in haar welkomstwoord.

Het VSV Helmond is één van de weinige pioniers in Nederland die per 1 januari 2017 naar integrale prestaties en tarieven over kan en gaat, zoals onlangs door Skipr gemeld. Zij zijn daarom actief ondersteund door de Taskforce Transitie Geboortezorg. Voorzitter Martin Groesz en leden Corine van Geffen en Anna Kruger waren aanwezig om deze mijlpaal met JIJWIJ te vieren. Ook het CPZ heeft met Ingrid Heidema haar waardering voor de visie, ambitie en volharding van JIJWIJ uitgesproken. Het zal in Helmond tijdens de Carnaval extra gevierd zijn door alle aanwezige en betrokken praktijken en zorgorganisaties. Zij hebben ieder hun handtekening onder de afspraken gezet voor de uitvoering van de integrale geboortezorg via JIJWIJ. En een rompertje met hun eigen logo symbolisch aan de gezamenlijke waslijn gehangen.

Lees of download het artikel in Tijdschrift Voor Verloskundigen 

2016-05