Nieuws - OptiMedis Nederland

Spring naar hoofdnavigatieDoorgaan naar inhoudSpring naar aanvullende gegevens

Contact en Social media

OptiMedis websites

Zoeken

Nieuws

Ontwikkelingen in de zorg

Nieuws: Ontwikkelingen in de zorg

OptiMedis partner in Big Data Consortium Horizon 2020

Koninklijke Philips N.V. heeft donderdag 29 maart 2018 samen met zijn consortiumpartners bekendgemaakt dat het Horizon 2020-programma van de EU financiering heeft toegekend aan het consortium, dat zich richt op het testen van ‘Big Data’-oplossingen om betere zorgresultaten voor patiënten te realiseren tegen lagere kosten. Het drie jaar durende BigMedilytics-programma[2] (‘Big Data for Medical Analytics’) is het grootste door de EU gefinancierde initiatief om de Europese zorgsector te transformeren met behulp van Big Data. Het streeft ernaar om de zorgresultaten voor patiënten en de productiviteit binnen de zorgsector te verbeteren door kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, AI) toe te passen op complexe gegevensverzamelingen binnen de gehele datawaardeketen. Het gaat hierbij om gegevens van patiënten, zorgverleners, verzekeraars en leveranciers van medische technologie. De Duitse zusterorganisatie OptiMedis AG is één van de partners.

 

Door kunstmatige intelligentie toe te passen op die gegevens in combinatie met klinische expertise, zijn we in staat om waardevolle inzichten en werkstroomverbeteringen te ontwikkelen die de patiëntenzorg kunnen verbeteren en tegelijkertijd de kostenlast voor zorgstelsels kunnen verminderen.

Henk van Houten
Chief Technology Officer en Hoofd van Philips Research

 

Dit programma biedt mogelijkheden om aan te tonen hoe een op waarde gerichte benadering van de Europese gezondheidszorg de sector kan transformeren, om beter tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van Europese burgers.

Prof. Olof Akre
Karolinska Academisch Ziekenhuis, Zweden

 

Zie volledig persbericht.
Zie partnerlijst.