Nieuws - OptiMedis Nederland

Spring naar hoofdnavigatieDoorgaan naar inhoudSpring naar aanvullende gegevens

Contact en Social media

OptiMedis websites

Zoeken

Nieuws

Ontwikkelingen in de zorg

Nieuws: Ontwikkelingen in de zorg

Interview in ZorgenZ over innovatief contracteren

Het Gezondheidscentrum De Roerdomp in Nieuwegein heeft het, samen met hun collega’s van de gezondheidscentra in Nijkerk, aangedurfd om innovatief te contracteren. Het leidde tot een transmuraal meerjarig ‘shared savingscontract’ met zorgverzekeraar Zilveren Kruis. De zorgverleners krijgen nu een beloning voor hun toegevoegde waarde en dat is het voorkomen, vertragen, verminderen of zelfs verhelpen van ziekte. Ze kunnen nu persoonsgericht maatwerk leveren. Een hele omslag.

Hiermee begint het interview in ZorgenZ dat gemaakt is voor het overzicht van 15 jaar innovatie in eerste lijn in Nieuwegein onder leiding van Jan Joost Meijs. Met Carl Verheijen en Jurriaan Pröpper van OptiMedis heeft hij een meerjarig 'shared savings' contract geïnitieerd, ontwikkeld en gesloten met Zilveren Kruis voor de gehele hart-vaat-zorg voor alle patiënten van de vier gezondheidscentra in samenwerking met het St Antonius Ziekenhuis. In Nijkerk is hetzelfde contract gesloten voor de gehele chronische zorg door huisartsen, apotheken en ziekenhuizen.

Hier vindt u het interview en het artikel plus in de Downloads andere publicaties en presentaties over dit contractmodel.