Nieuws - OptiMedis Nederland

Spring naar hoofdnavigatie Doorgaan naar inhoud Spring naar aanvullende gegevens

Contact en Social media

OptiMedis websites

Zoeken

Nieuws

Ontwikkelingen in de zorg

Nieuws: Ontwikkelingen in de zorg

'1% van de verzekerden maakt 25% van de zorgkosten in 2016'

Vektis heeft bekendgemaakt dat '1% van alle verzekerden in Nederland (174 duizend personen) maakt 25% van de zorgkosten  uit de Zorgverzekeringswet. Hun zorgkosten bedragen gemiddeld bijna 61 duizend euro per persoon.' Dus 10,6 miljard euro in dat jaar. Deze veelgebruikers vragen om een persoonlijke en proactieve benadering waarvoor samenwerking nodig is tussen verschillen lijnen en professies. Het ontschotten van de zorg én de bekostiging met contractinnovatie, waar OptiMedis zich op steeds meer plaatsen voor inzet.

De publicatie van Vektis gaat verder met: '58% van deze kosten wordt gemaakt in het ziekenhuis, 12% gaat op aan de zorg voor de geestelijke gezondheid. 11% van de uitgaven wordt gemaakt voor verzorging en verpleging.

Binnen deze 1% is ook een groep die meer dan 500 duizend euro aan zorgkosten per persoon maakt. Het gaat om 107 mensen. 71% van hen is man, 29% is vrouw. De zorgkosten van deze 107 mensen bedragen gemiddeld 700 duizend euro per persoon. In totaal maakt deze groep 71 miljoen euro aan zorgkosten in 2016. 94% van de kosten die deze groep mensen maakt wordt besteed aan ziekenhuiszorg.'

Lees hier het artikel op Vektis.nl