Nieuws - OptiMedis Nederland

Spring naar hoofdnavigatie Doorgaan naar inhoud Spring naar aanvullende gegevens

Contact en Social media

OptiMedis websites

Zoeken

Nieuws

Ontwikkelingen in de zorg

Nieuws: Ontwikkelingen in de zorg

'Die Gesundheitswende' presentatie aan o.a. Minister De Jonge

De drie uitdagingen die minister De Jonge zelf noemde tijdens zijn openingsspeech van de 'eHealth & Ouderenzorg' handelsmissie naar Rheinland-Pfalz in oktober 2018, worden met de aanpak van Gesundes Kinzigtal al meer dan 10 jaar succesvol opgelost:

1) aanpassing van de zorg aan veranderende en vergrijzende populatie,
2) verbetering van de uitkomsten van de zorg voor individuele mensen,
3) betaalbaarheid en beschikbaarheid van de zorg behouden.

Duurzame Zorg noemt OptiMedis dit: lokale initiatieven die investeringen doen die zich terugverdienen in minder verbruik dus besparingen. Dit gezonde verdienmodel van onderaf verspreiden en realiseren is de missie waar OptiMedis in Duitsland, Nederland en Engeland hard aan meesleurt. Versnelling en opschaling van duurzame zorg vergt - net als duurzame energie - moed, leiderschap en support van bovenaf: 'Die Gesundheitswende'.

Dit was de kernboodschap van de gezamenlijke presentatie van onze Duitse collega Alexander Pimperl en de Nederlandse directeur Jurriaan Pröpper aan de Nederlands handelsdelegatie onder leiding van Minister De Jonge op bezoek bij Krankenkasse IKK Sud-West in Mainz.Het programma was in goed overleg met hem en uitstekend georganiseerd door de mensen van Netherlands Business Support Office Stuttgart in afstemming met Health-Holland. Ook de aanwezige Nederlandse eHealth aanbieders zijn enthousiast gemaakt voor het gezonde(re) verdienmodel van duurzame zorg: preventie, innovatie en informatie die gezondheidswinst oplevert, kan daaruit gefinancierd worden. Zij worden dan niet meer als kostenverhogende technologie gezien, maar als rendabele investeringen. 

 

20181010 141143    181020 Presentatie aan Minister De Jonge